Att hålla sin hund i ett hundkoppel läder kan göra alla promender lite trevligare än att behöva sätta på ett mindre skönt och kanske slitet koppel i annat material. Oavsett vilket koppel man väljer att ha så är kopplandet en förutsättning för promender, inte alla uppskattar att din hund är lös utan hundkoppel och kan hoppa på dem eller vilja komma fram bara för att hälsa. Det spelar ingen roll hur snäll eller lydig ​din hund är, det är många som är väldigt rädda för hundar och det måste man ha respekt för och därför hålla sin hund kopplad vid alla tillfällen som kräver det.

Välj kopplet med omsorg till din hund

Det finns många material att välja bland men just läder är ett klassiskt material för just hundkoppel då det är både starkt och skönt att hålla i.
Hundkoppel ska man alltid ha med sig även om man planerar att ha sin hund lös, det kan vara vid sådana tillfällen när man ska ut i naturen och vandra och man tror att det inte kommer vara några andra människor eller hundar i närheten av området. Men ibland så dyker alltid ett oväntat tillfälle upp och då måste man kunna vara beredd med ett hundkoppel så att man förhindrar bråk eller sammandrabbningar.

Om man ska köpa ett hundkoppel till sitt husdjur så är det viktigt att man inte bara plockar något på måfå utan verkligen ser till att det är ett som är anpassat efter just din hund och de önskemål som ni har. Eftersom att olika hundar har olika behov och är olika starka så är det väldigt viktigt att en starkare hund har ett tjockare i läder medans mindre hundar kan ha tunnar läderkoppel då de inte är lika starka.​

Sedan beror koppelval mycket på hur ni brukar ge er ut, om du cyklar med hunden springande bredvid, om du är ute och löper långa rundor med hunden, om ni enbart brukar gå stillsamma promenader runt i området. Det är väldigt olika och det bästa är att kolla med den som du handlar av i djurbutiken för att få bästa hjälp.